[:id]FKIP UNTIDAR Jalin Kerjasama Dengan Ramada Plaza Melaka Malaysia[:en]Collaboration Between FETT UNTIDAR and Ramada Plaza Melaka Malaysia[:]

Jalinan kerjasama antara FKIP UNTIDAR dengan mitra di kancah internasional terus bertambah. Hal ini nampak dari adanya jalinan kerjasama yang lebih luas dengan disahkannya Nota Kesepahaman antara Universitas Tidar dan Ramada Plaza Melaka Malaysia pada tanggal 28 Februari 2019.  Nota Kesepahaman disahkan oleh kedua belah pihak. Pihak dari Ramada Plaza Melaka Malaysia yaitu Klaus Sennik (General Manager Ramada Plaza Melaka).

Jalinan kerjasama ini menjadi acuan dasar dalam rangka pelaksanaan kerjasama pemanfaatan potensi yang dimiliki oleh pihak Ramada Plaza Melaka Malaysia dan Universitas Tidar  guna menunjang kegiatan pendidikan, penelitian, dan pengabdian masyarakat.

Dengan adanya kerjasama ini, mahasiswa FKIP UNTIDAR dapat memperoleh pengalaman  praktek PKL internasional dengan mengikuti program PKL EFT (English For Tourism) in Practice International di Ramada Plaza Melaka Malaysia. (CA)

The collaboration of Faculty of Education and Teachers Training (FETT) of UNTIDAR with international partners continues to grow. The FETT’s list of collaboration is continued with the signing of MoU between Tidar University and Ramada Plaza Melaka Malaysia on February 28, 2019.  The Memorandum of Understanding was signed by both parties. Ramada Plaza Melaka Malaysia’s party was signed by Klaus Sennik,General Manager of Ramada Plaza Melaka.

The respective cooperation is the fundamental to implement further prospective collaboration between the two parties, Ramada Plaza Melaka Malaysia and Universitas Tidar to support the activities of education, research, and community service.

On the basis of the collaboration, students of FETT will be able to experience international internship by joining the program EFT (English for Tourism) in International Practice at Ramada Plaza Melaka Malaysia. (GF)