[:id]FKIP Gelar Sosialisasi PPL 2018[:en]FKIP Holds Socialization for Teaching Pratice 2018[:]

Bertempat di Auditorium Universitas Tidar pada hari Kamis, 1 Maret 2018, FKIP (Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan) UNTIDAR menyelenggarakan Sosialisasi PPL 2018. Tujuan dari sosialisasi ini untuk memberikan informasi terkait PPL 2018 yang mencakup PPL Regional maupun PPL Internasional.

Acara diikuti oleh para mahasiswa peserta PPL 2018 dari Program Studi Pendidikan Bahasa Inggris dan Program Studi Pendidikan Bahasa Indonesia, pejabat struktural FKIP, dan tim panitia PPL 2018. Acara dibuka dengan sambutan oleh Dekan FKIP, Prof. Dr. Sukarno, M.Si.  Beliau menyampaikan bahwa PPL 2018 akan dilaksanakan pada bulan Juli untuk PPL Regional dan bulan Juni untuk PPL Internasional, serta mahasiswa peserta PPL diminta untuk mempersiapkan diri dalam mengikuti PPL baik persiapan diri secara internal yang mencakup sikap kedisiplinan ataupun secara eksternal yang mencakup persiapan pendukung kegiatan belajar mengajar di sekolah mitra PPL 2018.

Selain itu, para alumni PPL Internasional 2017 turut hadir dalam kegiatan sosialisasi. Mereka berbagi pengalaman ketika melaksanakan PPL di Malaysia. Adapun sesi tanya jawab dalam kegiatan sosialisasi tersebut. Mahasiswa peserta PPL sangat aktif dan antusias dalam sesi tanya jawab.

Kegiatan sosialisasi PPL 2018 ditutup oleh Dekan FKIP dengan harapan agar PPL 2018 baik PPL Regional maupun PPL Internasional berjalan dengan sukses dan lancer. (CA)

[FKIP-05/03/2018] – Located at Auditorium of Tidar University on Thursday, March 1, 2018, FKIP (Faculty of Teacher Training and Education) UNTIDAR held Socialization for Teaching Practice (PPL) 2018. The purpose of this socialization is to provide information related to PPL 2018 which includes PPL Regional and PPL Internasional.

The event was attended by students of PPL 2018 from English Education Study Program (PBI) and Indonesian Education and Literature Study Program (PBSI), FKIP structural official, and the committee of PPL 2018. The event was opened by Dean of FKIP, Prof. Dr. Sukarno, M.Si. He opened the event by delivering a speech. He said that PPL 2018 will be held in July for Regional PPL, while PPL International will be held on June. The students are required to prepare themselves for PPL either internal preparation which includes discipline or external attitude that includes preparation for supporting teaching and learning activities during PPL 2018 in partner schools.

In addition, the alumni of PPL International 2017 also participated in the event. They shared their experiences when implementing PPL in Malaysia. There was also question and answer session in the socialization activities. The students weree very active and enthusiastic in the question and answer session.

The socialization of PPL 2018 was closed by the Dean of FKIP. He hoped that PPL 2018, both PPL Regional and PPL Internasional, will run successfully and smoothly. (CA-NA)