[:id]Benchmarking Bidang Keuangan FKIP Untad[:en]Benchmarking of Faculty of Science Teaching and Political Science Finance Field Tadulako University (Untad)[:]

FKIP Untidar—Bidang keuangan Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan (FKIP) Universitas Tadulako (Untad) mengadakan benchmarking bersama bidang keuangan FKIP Untidar pada Selasa (10/04/2018). Perwakilan bidang keuangan FKIP Untad yang datang berjumlah lima orang.

Untad merupakan universitas negeri yang terdapat di Kota Palu, Sulawesi Tengah. Berdasarkan sejarahnya, Untad merupakan universitas swasta (1963-1966) yang dinegerikan pada 1981. Pada 1966-1981 Untad berstatus berstatus sebagai cabang, yaitu Universitas Tadulako cabang Universitas Hasanuddin.

Kedatangan bidang keuangan FKIP Untad dalam rangka benchmarking ini tidak terlepas dari prestasi bidang keuangan Untidar yang dinobatkan sebagai pengelola keuangan terbaik kedua se-Indonesia.

“Mereka datang karena pernah membaca berita bahwa bidang keuangan Untidar pernah dinobatkan sebagai pengelola keuangan terbaik kedua se-Indonesia.,” ujar Dr. Dwi Winarsih, M.Pd selaku Wakil Dekan Bidang Umum dan Keuangan FKIP Untidar.

Benchmarking merupakan suatu kegiatan yang dilaksanakan oleh unit/instansi untuk mengukur dan membandingkan kinerjanya di bidang tertentu dengan unit/instansi lain di bidang yang sama. Dari hasil benchmarking, unit/instansi tersebut akan memeroleh gambaran tentang kualitas kinerjanya. Selain itu, unit/instansi tersebut dapat belajar hal-hal baru dari unit/instansi lain. (IS)

FETT Untidar – Faculty of Science Teaching and Political Science Finance Field Tadulako University (Untad) held benchmarking with FETT Finance Field Tidar University on Tuesday (10/04/2018). There were five representatives from Untad’s Finance.

Untad is state university in Palu city, Central Sulawesi. Build upon the history, Untad is used to be private University in 1963 to 1966. In addition, Untad is a subdivision from Hasanudin University in 1966 to 1981.

The arrival of Faculty of Science Teaching and Political Science financial field Untad in the framework of benchmarking is inseparable from the financial achievements of Untidar who was crowned as the second best financial manager in Indonesia.

Dr. Dwi Winarsih, M.Pd as the Vice Dean of Finance and General Affair says, “They came because they had read the news that Untidar’s financial field has been crowned as the second best financial manager in Indonesia.”

Benchmarking is an activity that is undertaken by unit or institution in order to measure and compare their performances in certain field with the other unit / institution. From benchmarking results, the unit / institution will get an idea of the quality of its performance. In addition, the unit / institution can learn new things from other units / agencies. (AG)